top of page

Implant dentar cu Tinka Smile


Implanturile dentare sunt, în marea majoritatea a cazurilor, un tratament de elecţie ce efolosit pentru a se restaura dinţii ce au fost pierduţi, medicii înregistrand un mare numai de astfel de cazuri care sunt realizate cu succes.

Prin tratamentul facut cu implanturi dentare, este evitată in primul rand prepararea acelor dinti care sunt adiacenţi sănătoşi si a zonei care e afectata de lipsa dinţilor, un avantaj suplimentar constand in restaurarea prin implanturi si păstrarea in acelasi timp a osului alveolar, care prin diverse alte tratamente restaurative, se resoarbe, putand sa duca deseori la complicaţii.

Implantul dentar reprezinta de fapt o piesă din titan, care cel mai des se gaseste sub forma unui şurub, si care poate sa serveasca, in principal ca înlocuitor al rădăcinii dintelui natural pe care pacientul nu il mai are.

Plasarea este facuta imediat după ce locul respectivei extracţii a fost vindecat ori dupa ce s-a facut extracţia, prin intervenţie chirurgicală care nu e una foarte complicată, asta daca o comparâm ca si agresivitate cu extracţia spre exemplu. După ce trece un timp care e necesar pentru integrarea in os, respectivului implant ii este ataşata o altă piesă din metal care e numită bont protetic, iar deasupra ei se plaseaza coroana, cat si puntea sau proteza care înlocuieste dintele ori dinţii ce sunt lipsă.

Adresabilitatea unui implant

În mod normal, orice persoană la care lipses fie unul fie mai mulţi dinţi poate sa beneficieze de tratamentul acesta cu implant dentar.

Limitele principale se dau in principal de cantitatea cat şi de calitatea pe care o are osului receptor, dar si poziţia sinusului maxilar ori nervul alveolar-inferior, aceste cauze fiind legate de starea organismului pacientul care poate este incă în creştere ori poate suferă de diverse afecţiuni generale ca de exemplu de diabet zaharat, de unele afecţiuni ale sângelui, etc.

Din acest motiv, înainte sa fie plasate implanturile dentare se fac seturi de radiografii speciale cat şi de analize ale sângelui.

Specialiştii determina astfel dacă un pacient este sau nu candidat pentru astfel de implanturi, dupa ce se face o evaluare atentă a testelor şi a istoricului lui dentar.

Important sa stim ca si pacienti este si că nu vom avea nici o durere la inserarea implantului si o astfel de operaţie, care e comparabilă cu acea de extracţiei dentare, se face numai sub anestezie. Avand in vedere evoluţia echipamentelor cat şi a medicaţiei, si deasemeni a pregătirii pe care o are echipa de anestezişti, majoritatea pacienţilor susţin că s-au simtit mult mai confortabil cand au beneficiat de tratamentul lor decât vreodată , cand au facut alte proceduri, în trecut.

Durata intervenţiei

După ce un implant e inserat în os, acesta se acoperă cu gingiile, astfel incat pacientul nu o sa simta nimic în plus in afara de firele de sutură. Un oarecare disconfort moderat poate sa apăra după circa 3 ore, in momentul in care anestezia si-a terminat efectul. www.Chirurgie-orala.ro

O astfel de intervenţie durează circa o oră, dar si un timp mai îndelungat in cazul in care este plasat un număr ceva mai mare de implanturi.


bottom of page