top of page

Un aparat ortodontic pentru copii obtinut din timp


Fie ca va ganditi ca micutul dvs. va avea sa are nevoie de un aparat ortodontic pentru copii, fie ca inca nu va orientati in respectiva directie, e bine ca si copilul dvs. sa fie dus la medicul dentist cel putin de doua ori pe an, pana si doar pentru un control. Problemele dentare pot sa apara la varste fragede inca, astfel ca incepand de la varsta de chiar 5-6 ani copilul poate fi dus la un medic stomatolog pentru a-i asigura sanatatea dentare. La Tinka Smile aveti ajutorul specialistilor in domeniu la dispozitia dvs. Este foarte important ca si copilul dvs. sa se simta comfortabil cu medicul dentist la care va merge, astfel incat e nevoie sa va puteti baza pe profesionalismul acestuia.

Un medic dentist potrivit pentru montarea unui aparat ortodontic pentru copii

La Tinka Smile veti regasi dupa cum am mentionat, specialisti in domeniu care sa va ajute sa va oientati inspre alegerea unui aparat ortodontic pentru copii potrivit pentru micutul dvs. La copii pot sa apara diverse probleme, cum sunt de pilda inghesuiri dentare sau probleme de crestere a maxilarelor chiar, anumite probleme cu proeminente dentare si asa mai departe.

Cauzele unor probleme dentare la copii pot fi foarte variate, in anumite situatii ele pot sa fie chiar si genetice. Totodata, trebuie sa spunem ca in ceea ce priveste un aparat ortodontic pentru copii, acesta este mai mult decat indicat sa fie montat la timp, pentru a se evita agravarea unor probleme dentare.

Daca un aparat ortodontic pentru copii nu este montat potrivit sau nu este montat la timp, va fi nevoie ca si acesta sa fie ulterior purtat vreme mai indelungata. Desigur, nu e unul dintre cele mai comode aspecte, asadra e indicat sa mergeti impreuna cu micutul dvs. la stomatolog din timp: www.chirurgie-orala.ro.

Stabiliti impreuna cu medicul ortodont daca e nevoie de un aparat ortodontic pentru copii

Daca sesizati orice fel de probleme la copilul dvs. in ceea ce priveste sanatatea dentara, apelati la un stomatolog imediat. Daca e nevoie de un aparat ortodontic pentru copii, acest lucru va fi stabilit de catre medicul ortodont, la fel si orice curs de tratament necesar. Lipsa unui tratament corespunzator pentru probleme dentare poate duce nu doar la discomfort, ci si la probleme serioase de masticatie, de estetica, de pronuntie, etc.

Situatiile in care este nevoie de pilda de un aparat dentare sunt situatii in care copilul isi suge degetele, sau in care masticatia si muscatura sunt dificile, in care maxilarul se misca sau in care produce diverse sunete, in care contactul dintre dinti lipseste sau este in vreun fel anormal si asa mai departe. Este deci clar indicat ca si copilul sa fie dus la specialist din timp, astfel incat problemele sa fie rezolvate cat timp maxilarul si dintii sunt in crestere. In acest fel va veti asigura ca nu va fi nevoie ca si un aparat ortodontic copii sa fie purtat foarte multa vreme, spre deosebore de situatiile in care ati apela la specialist mai tarziu: v.


bottom of page